Een bijzondere uitstraling aan ieder bouwproject

Naast de levering van een groot assortiment hout en plaatmaterialen is Sterq ook leverancier van CLT (Cross Laminated Timber) ten behoeve van de(particuliere) woning- en utiliteitsbouw.

CLT panelen zijn opgebouwd uit kruislaags verlijmd hout. Hierdoor ontstaan constructieve panelen die uitermate geschikt zijn voor het maken van diverse constructies. Naast deze constructieve eigenschappen hebben de CLT panelen nog een aantal voordelen ten opzichte vanĀ  traditionele bouw.

Zo zijn de panelen eenvoudig en snel te monteren, hebben ze een lager nettogewicht ten opzichte van beton, kunnen ze in het zicht blijven, waardoor er bespaard kan worden op de binnenafwerking. Ook zorgen ze voor een aangenaam, behaaglijk ruimtelijk klimaat.

Hout is een hernieuwbare grondstof en daardoor uitermate geschikt voor duurzame bouwtoepassingen. En hout levert een bijdrage aan de bescherming van het klimaat dankzij de opslag van CO2.

Het gebruik van CLT panelen en gelamineerde houtconstructies vindt dan ook in toenemende mate zijn weg in de Nederlandse bouw en past uitstekend in de huidige trend van duurzaam bouwen. Het bouwen met hout geeft bovendien een bijzondere uitstraling aan ieder bouwproject.